четвртак, 13. септембар 2012.

Automatsko deljenje sadržaja bloga/sajta na vaš Twitter, Facebook i LinkedIn nalog

Pozdrav svima i dobrodošli na prvu lekciju na mom novom blogu :) iako sam krenuo u novinarskom stilu sa prvim člankom ( šta da radim, ponele me emocije kao i svakog srBskog patriotu kada neko zezne Amerikanca ), ovim člankom ću nastojati da se vratim izvornoj ideji o kreiranju bloga, a to je kako da pokušam da vam približim creme de la creme besplatne stvarčice koje vam mogu umnogome olakšati internet život.

Elem, rešili ste da se malo ozbiljnije posvetite internet bivstvovanju i rešili ste da otvorite blog / kreirate websajt i slične funkcionalno nepismenom narodu gubljenjevremenačke stvari? Imate šta da ponudite internet korisnicima? Sjajno! Pišete članke često, puni ste ideja... Ali kako privući pažnju na vaša e-umetnička dela?

Odgovor je naravno - social network marketing, ili u fejsarsku generaciju prosto rečeno - Šerovanje :)

Pogledajte iznad boldovan tekst. A sad pogled nazad. Pišete često. Svaki put kada nešto napišete, šerujete ga na fejsbuk uz nekoliko klikova, pa na twiter, pa novi članak, pa opet na fejs, pa opet na twitter, pa za malo ozbiljnije korisnike i na linkedIn nalog, pa novi članak... Smorih se samo pisajući, kako li je tek radeći to?

Kako je vreme novac a mi srbi baš i nemamo toliko vremena za trošenje, automatizovano rešenje za naše muke šerovanja ne bi bilo na odmet. Kao što napomenuh u nazivu bloga, u motou i kao što ću svuda pominjati sve preporuke/rešenja/aplikacije i slično što nađete ovde će biti apsolutno besplatni. Na internetu imate mnoga rešenja za automatsko šerovanje a ja ću vam ovom prilikom predstaviti 2.

Pre korišćenja preporučenih rešenja čitajte malo o RSS ( Really simple syndication ), jer će vam to znanje biti od značajne važnosti za manipulisanje dole pomenutim aplikacijama.

Kako da dođete do vaše RSS adrese:
Za Blogger blogere (IZVOR):
http://adresavašegbloga.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
u mom slučaju: http://andrijakokanovic.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
Za WORDPRESS blogere (IZVOR):
http://adresavašegbloga.wordpress.com/feed/
nemam blog na wordpressu, ali isti je princip kao gore pomenut :)

REŠENJE #1 - TWITTERFEED

Samo ime rešenja sadrži Twitter, ali ovaj moćni alat na koji sam naleteo relativno skoro ( nećemo se lagati, dok sam pisao ovaj članak :) ), pruža mnogo više - osim na Twitter-u vaši novi članci će biti deljeni i na Facebook i na LinkedIn nalog!

Da krenete sa korišćenjem skoknite na twitterfeed.com i pratite uputstvo na video snimku:



REŠENJE #2 - RSSGRAFFITI

Rešenje koje me je i nadahnulo da napišem ovaj članak. Sjajan interfejs, pregršt opcija za manipulaciju sadržajem, i sve to kao fejsbuk aplikacija - što znači da sve radite ne napuštajući vaš fejsbuk nalog kao što je slučaj sa twitterfeed-om. Ograničen trenutno samo na fejsbuk, što definitivno jeste minus, ali definitivno nije aplikacija za izbegavanje.

Da krenete sa aplikacijom cepajte na rssgrafitti.com i pratite uputstvo na video snimku:


0 comments:

Постави коментар