четвртак, 20. септембар 2012.

Automatsko ažuriranje fotografija sa Android uređaja na Facebook

Nove i lepe vesti nam stižu iz štaba najveće svetske društvene mreže na svetu. Naime, Facebook radi na razvijanju aplikacije koja će omogućiti automatsku sinhronizaciju fotografija sa vašeg mobilnog telefona na vaš facebook nalog.

Kako će to sve izgledati? Putem aplikacije na vašem Android mobilnom uređaju možete izlistati sve fotke, odabrati koje želite da bacite na vaš fejs profil i aplikacije će uraditi upload. Upload se vrši u dva režima. Ukoliko ste konektovani na Wi-Fi mrežu biće zadržan maksimalan kvalitet fotografija, a ukoliko ste povezani na Internet putem mobilnih 3G ili 4G mreža, u tom slučaju će fotografije biti redukovane na veličinu od 100kb, kako ne biste čupali kosu ako brzo ostanete bez kredita ili ako vam stigne astronomski račun :)



Još jedna stvar koju je bitno pomenuti jeste privatnost podataka, na koju facebook veoma obraća pažnju. Ukratko, sve fotografije koje budete na ovaj način slali na facebook nalog će biti u vašem privatnom folderu koji će biti dostupan vama i samo vama. Tek nakon upload-a moćićete da odete u vaš privatni folder i onda izaberete koje fotografije ćete šerovati na vaš timeline, ili poslati prijateljima u poruci. Vaš privatni folder je veličine 2Gb, tako da možete privatno skladištiti koliko god želite fotografija u tom okviru u privatnom folderu. Fotke koje otvorite za širi auditorijum se ne računaju u tu kvotu :)


Trenutno se ova usluga testira na malom uzorku korisnika. Ono što je bitno napomenuti jeste da Photo Synch opcija neće biti zasebna aplikacija, već će biti ugrađena u novu verziju Facebook for Android aplikacije. Za više informacija o ovoj usluzi idite na link:
https://www.facebook.com/help/photosync

0 comments:

Постави коментар