уторак, 23. октобар 2012.

Emma Watson koja će vam razbucati komp

McAfee, jedna od najvećih svetskih kompanija posvećena sigurnošću e-podataka, objavila je u septembru jednu veoma interesantnu top listu. Naime, u istraživanju sprovedenom tokom 2012-e tehničari su istraživali koje pretrage poznatih svetskih zvezda će vam najverovatnije, osim golišavih sličica i tračarskih članaka, doneti i viruse u vaše računarsko carstvo.
Istraživanje je sprovedeno za pretrage pri kojima se na ime poznate osobe dodaju stavke "free download" ( besplatna preuzimanja ) i "nude pictures" ( golišave fotke ), i u tim kategorijama šampionka za 2012-u je zanosna Emma Watson, poznata po ulozi Hermione u filmovima o čarobnjaku Hariju Poteru, sa šansama 1 u 8 da vam ta pretraga zarazi računar virusom, spyware-om, adware-om ili da budete prevareni fišing (phishing) tipom prevare

Koristi zaštitu, zarazna sam ;)

Rezultati istraživanja su takođe pokazali da su latino-amerikanke posebno "zarazne" obzirom da se u TOP10 slavnih ličnosti nalazi njih 5 - Eva Mendes, Selena Gomez, Shakira, Selma Hayek i Sofia Vergara. Takođe, žene su proglašene mnogo opasnijim od muškaraca jer u prvih 10 "najzaraznijih" slavnih ličnosti nema niti jednog muškarca, a jedini u prvih 20 je Jimmy Kimmel na 13om mestu.

Cela TOP10 lista:

  1. Emma Watson
  2. Jessica Biel
  3. Eva Mendes
  4. Selena Gomez
  5. Halle Berry
  6. Megan Fox
  7. Shakira
  8. Cameron Diaz
  9. Salma Hayek
  10. Sofia Vergara
Neki od saveta da ostanete koliko-toliko zaštićeni od ovakvih prevara jesu da se čuvate sajtova koji vas teraju da skinete određene fajlove kako bi pristupili željenom sadržaju. "Free download" je ubedljivo najopasnija pretraga uz imena slavnih ličnosti i treba biti posebno oprezan prilikom skidanja ovakvog tipa softvera (skeniranje skinutog fajla antivirusnim programom je obaveza). Ujedno, bitno je voditi računa da svi uređaju kojima pristupate internetu i koristite za ovakve pretrage budu zaštićeni od neželjenih zloćudnih programa dobrim antivirus i firewall programima.

0 comments:

Постави коментар